בעייה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/11/99 00:00 טז בכסלו גתשסא

שאלה

איך מכפרים על זרע לבטלה ( בינתיים בלי לחזור בתשובה ) שנמשך עד

גיל מבוגר יחסית ? זה נכון שמי שעושה את זה הולך לקבל עונש קשה בעולם הבא

ואפילו לא לצאת מגיהינום בגלל זה ? אני מעוניין לדעת איך להפסיק לחשוב /להסתכל

בסקס באינטרנט ?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הרמב"ם בהלכות תשובה קובע באופן ברור שאין כפרה בלי תשובה. תנאי ראשון לכפרה הוא הרצון להסתלק מהחטא. מי שאוחז בחטא בכל כוחו ומבקש כפרה דומה ל- "טובל ושרץ בידו".

אם כך - שלב ראשון בתהליך התיקון שלך הוא לרצות להסתלק מהחטא. לשמחתי אני מתרשם כך מהמשך השאלה שלך: "איך להפסיק לחשוב /להסתכל בסקס באינטרנט ?".

בכך שאתה מבקש להסתלק מהחטא מתחילה הכפרה שלך - ככל שתתרחק מהחטא תתעצם הכפרה.

כל מצוות ומעשים טובים מכל סוג ועניין מרבים את הזכויות שלך, ממילא מצטמצם הדין שאתה עתיד לתת על חטאיך.

ההתרחקות מהטומאה באינטרנט נעשית בשני מאמצים: 'סור מרע' ו-'עשה טוב'.

סור מרע: 1.  להתקין סינון; 2. למעט בכלל את הגלישה שלך; 3. כאשר אתה מול מסך - תהיה במקום שעוברים אנשים,

עשה טוב: 1. מצא לך עיסוקים מעניינים שהם מחוץ לרשת: לימודים (עדיף כמובן לימודי תורה); התנדבות או אפילו עבודה נוספת; חברים; משפחה; טיולים; חוגים; תחביבים.

2. תלמד נושאים שקשורים לשמירת העיניים ושמירת הטהרה בכלל. תלמד נושאים שמרוממים את הנשמה - ככל שתרגיש את נשמתך, יתחזק בך הטבע הרוחני שמרחיק מהיצרים הגופניים

מברך אותך שתזכה לסייעתא דשמיא במאמציך הכנים ותגיע לתיקון מלא ולתשובה שלימה בעזרת ד'