אישתי לא מסכימה שאתפלל

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 18/09/16 11:07 טו באלול התשעו

שאלה

היי,

לפני כחודש אימי נפטרה ומאז אני מתפלל שלוש פעמים ביום בבית הכנסת ואומר קדיש.

אנחנו משפחה חילונית שומרת מסורת ולפני פטירתה של אישתי לא הייתי נוהג ללכת לבית הכנסת להתפלל.

אישתי כועסת עלי מאוד על כך שזמן התפילות ארוך (בעיקר בסופי שבוע) ושהעניין גוזל מזממנו יחד כמשפחה ומעמיס עליה מאוד. היא דורשת ממני להשאר בבית ולעזור עם הילדים ומטלות הבית במקום ללכת לבית הכנסת.

אני צריך את עצתך מה לעשות? מצד אחד אני מבין אותה כי אני נעדר הרבה מאוד מהבית עקב התפילות אך מצד שני חשוב לי מאוד לאמר קדיש ולהתפלל כל השנה.

העניין גורם לריבים קשים ולריחוק רב ביניינו.

תשובה

שלום וברכה,
עליך להסביר לאשתך בנועם ובנחת, כמה חשוב לך להתפלל ולומר
קדיש לע"נ אימך ז"ל. ולהסביר לה שזה גם חלק ממצוות כיבוד
הורים שלך שאתה מחויב בה.
עליך מצד אחד להמשיך ולהקפיד ללכת לבית הכנסת.
אך מצד שני אתה צריך להשתדל מאוד לא להתעכב בבית הכנסת
יותר מזמני התפילות.
כמו כן להשתדל בזמנים אחרים, להיות כמה שיותר בבית ולעזור
לאשתך בצרכי הבית.
תראה לה שאתה משתדל "לפצות" אותה על הזמנים שאתה בבית
הכנסת ואפי' מוותר על בילויים אחרים, כדי להיות איתה בבית
ולעזור בצרכי הבית.

ברכה והצלחה
ובשורות טובת