אין לאכול שום צלוי ומבושל

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 25/09/16 04:25 כב באלול התשעו

שאלה

****** אבי 25/09, שאלה 440 ******

שלום כבוד הרב,

נאמר בקש""ע, סימן תרח, ה. : ""בערב יום הכפורים אין לאכול אלא מאכלים קלים הנוחים להתעכל, כדי שלא יהא שבע ביותר, ומתגאה כשמתפלל. ואין אוכלים בערב יום הכפורים דברים המחממים את הגוף, כגון ביצים וחלב חם. וכן אין לאכול שום צלוי ומבושל. ואין לאכול בשר שמן, וכדומה""

להלן שאלתי.

מה הכוונה שאין לאכול שום צלוי ומבושל? בדר""כ אני אוכל אוכל מבושל בסעודה המפסקת כגון אורז מבושל וכד'. האם זה אסור? ואם מותר, אז מה בדיוק הכוונה באוכל מבושל? או שהמילה ""שום"" אינה מהכוונה ""שום דבר"" אלא מהתיבול של ה""שום"" כמו ""בצל"".

תודה,

אבי

תשובה

שלום וברכה,
בסעודת המפסקת של יום הכיפורים אפשר לאכול, אוכל מבושל/צלוי
ואין בזה בעיה.
חז"ל הציעו לנו שלא לאכול יותר מידי ולאכול מאכלים קלים.
כמו כן לא לאכול דברים שמחממים את הגוף, ואחד הדברים
שמחממים את הגוף, זה ירק השום כאשר מבשלים או צולים אותו,
ואותו טוב להימנע מלאכול בערב יום הכיפורים.

בשורות טובות
וצום קל