תערובת תבלינים מחו"ל + קיסם מנטה

חדשות כיפה רבני כושרות 16/10/17 14:28 כו בתשרי התשעח

שאלה

שלום.

האם צריך הכשר לתערובת תבלינים מחו"ל (המכילה פלפל חריף, קימל, שום, כוסברה, כמון, אניס)?

קישור למוצר: http://www.ebay.co.uk/itm/EPICE-HARISSA-DJERBIEN-200-g-Djerba-harissa-/131805982884?hash=item1eb03fb0a4:g:vIYAAOxycmBSyvmg

תשובה

שלום וברכה

ישנו צורך בכשרות למוצרים אלו משום שייתכן שמעורבים גם חומרים אחרים, כגון חומרים מונעי התגבשות, שמנים מסויימים ועוד.

כמו כן כאשר חלק מן התבלינים קלויים יש לבדוק את כשרות הכלים שבהם נקלו.