תיקון לעקירת מזוזה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 06/10/21 11:26 ל בתשרי התשפב

שאלה

שלום,

כנראה שעברנו בשוגג על איסור הסרת מזוזות (במעבר דירה) וכן נכנסנו לבית ללא מזוזות (מכירים את הדיירים הקודמים וכנראה שהיו להם מזוזות וגם הם לא הכירו את האיסור הזה)

האם יש תיקון שאפשר לעשות על זה?

תודה מראש

תשובה

לשואל שלום,

טעמו של האיסור להסיר את המזוזות הוא כדי לא לאפשר זמן למזיקים להיכנס הביתה חלילה. (שו"ע יורה דעה סימן רצא). וכתב האור החיים הקדוש, שגם הנחת המזוזות לאחר מכן לא מועילה מספיק וצריך לגרש המזיקים מן הבית (ראשון לציון שם).

יש לציין שאם הדייר שנכנס לדירה הקודמת קבע מזוזות בכניסתו - יש מקום להקל (ברכי יוסף שם בדעה הא')

אם אכן נותרה הדירה בלי מזוזה, יש להתייעץ עם רב מקובל כיצד לעשות תיקון- להוסיף קדושה בבית, לקבל על עצמכם זמן של לימוד וקריאת תהילים, וכו'.