שניים מקרא ואחד תרגום.

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 29/09/21 09:51 כג בתשרי התשפב

שאלה

בס"ד ובהשתדלותינו בשמחה:)

שלום הרב!

תודה רבה על כל התמיכה שאתה ושאר הרבנים נותנים דרך האתר, מאוד עוזר ומאוד מרגיע!

לצערי כבר הרבה זמן שהזנחתי את אמירת שניים מקרא ואחד תרגום, לא קראתי שניים מקרא ואחד תרגום מאז פרשת תצווה. האם כדאי לי להשלים את כל הפרשות מאז פרשת תצווה (במקום לקרוא את של פרשת השבוע) עד שמחת תורה (ובעצם בדיעבד בעזרת ה' השלמתי את הכל עד שמחת תורה), או לקרוא את של פרשת השבוע כל שבוע ולא להשלים את שאר הפרשות שלא אמרתי השנה?

מקווה שהשאלה ברורה, תודה רבה:)

תשובה

לשואל שלום,

כדאי לקרוא בכל שבוע את שניים מקרא ואחד תרגום של אותה שבת, ואם נשאר זמן להשלים במקביל את מה שפספסת.

על הגמ' על השלמת פרשיות, החובה המנוסחת בפוסקים היא "חייב לקרוא לעצמו בכל שבוע פרשת אותו שבוע". ולכן עדיף לקרוא בכל שבוע את הפרשה העדכנית ובמקביל להשלים.

(עיין עוד שו"ע סימן רפ"ה)