רכישה מנוכרי כשאצלו בשבת או בסמיכות לשבת - כיצד לנהוג באינטרנט?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/11/17 11:43 כא בחשון התשעח

שאלה

שלום רב,

אני קונה פעמים רבות באתרים כמו aliexpress, ebay וכד'. כאשר, שם, על אף שאיני יכולה להיות בטוחה שהמוכר אינו יהודי, אני מניחה כי רוב הפעמים זהו המצב. רציתי לדעת, האם יש בעיה להזמין מוצרים ביום שישי לפני שאצלי בארץ שבת או כשמוצ"ש אצלי, שמא אצלם עוד שבת והם יקבלו את בקשת ההזמנה בשבת שלהם? אני יודעת שהם לא מחוייבים בשבת, אבל הבנתי שיש איזשהי בעיה שנוכרי יעשה עבורי מלאכה בשבת, והסתבכתי עם דקויות ההלכה בעניין.

כמו כן, נניח שאני מזמינה ביום שישי או חמישי בערב, האם עלי לקחת בחשבון שרוב הסיכויים שהוא ישלח את הסחורה ביום שאצלו הוא שבת - שכן אני רואה שלרוב הם שולחים את הסחורה כיום או כשעות ספורות לאחר בקשת ההזמנה, או שזהו עניין של המוכר עצמו ובחירה שלו?

והאם זה משנה האם יהיה לי הפסד אם אחכה עם זה - לדוגמה שהמבצע כבר יפוג אם אחכה לראשון?

אני ממש אשמח להנחיות בעניין, ואם אפשר גם הסבר אני מאוד אשמח, כדי שאוכל להבין את הנושא יותר טוב

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

ההזמנות צריכות להגיע מספר שעות לפני שבת ששם המחסנים נמצאים. אם ההזמנה הגיעה שעתיים שלוש לפני שבת אין זה מעניין אותנו מתי הדבר נעשה בפועל, כיוון שזה נעשה על פי דעתם בלבד.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ