קריאת תהילים ושבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/11/17 16:26 ט בכסלו התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב

שמעתי שאסור לקרוא תהילים בלילה ובמיוחד בשעות השקיעה האם זה נכון? ולמה?

האם מותר בשבת ללכת עם נעליים שיש עליהן מין שרשרת עם חרוזים ממתכת שמרשרים ומשמעים צלצולים כמו פעמונים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. כל תפילה יש לה את הזמן המיועד לה, ויש סדר גדול בענייני תפילות ובקשות. וזמן הלילה הוא לא ראוי לתהילים אלא לדברים אחרים של תורה. אבל אם אדם במקום לקרוא תהילים יתבטל ויעשה שטויות, עדיף לקרוא תהילים גם בשעות הלילה. כמו כן הקל בקריאת תהילים לצורך חולה.

ב. אם זה משמיע קול כפעמונים - אסור.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ