קריאת מגילה: לפניהם או בפניהם

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 28/01/18 00:14 יב בשבט התשעח

שאלה

ראיתי מנהגים שונים בנושא:

יש הקוראים את הפסוק בשלמותו פעמיים, פעם עם המילה "בפניהם" ופעם עם "לפניהם". יש הקוראים רק את "ואיש לא עמד בפניהם", וחוזרים וקוראים: "ואיש לא עמד לפניהם"

ויש שאינם חוזרים כלל אלא קוראים רק "לפניהם" כמו שמופיע בספרים המדוייקים.

מה הכי רצוי?

אני שואלת כי אני קוראת במגילה בפני ציבור נשים, ורוצה לקרוא רק פעם אחת, שזה המנהג הנכון ביותר להבנתי, כפי שמוכיח הרב ברויאר, אבל הקהל רגיל לשמוע קריאה כפולה.

http://old.herzog.ac.il/tvunot/fulltext/mega10_broyer.pdf

תשובה

שלום וברכה,

משום שישנה מחלוקת מהי הגירסה הנכונה, לכן נוהגים לומר את המילים "ואיש לא עמד בפניהם" ולחזור ולקרוא "ואיש לא עמד לפניהם", וכך הכי רצוי לעשות.

ברכה והצלחה