קנאה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/01/18 21:56 א בשבט התשעח

שאלה

שלום לכבוד הרב!

יש לי בעיה שממש לא נותנת לי מרפא,

בזמן האחרון אני מקנא באדם מסוים משום שיש לו כל דבר שאי פעם רציתי, הולך לו בהכל למרות שהוא לא שומר את עיניו ולא שמירת הלשון ולא מניח תפילין למרות שהוא בא ממשפחה דתית.

בקיצור מה שאני בא להגיד זה שלמרות כל החטאים שלו הוא רק נהנה וזה מטריף אותי,

ולצערי הרב אני ממש מקנא בו!!

איך אפשר להפסיק עם זה??

אני רוצה לשמוח במה שיש לי ולא להסתכל על האחר!!

אני לא רוצה להיות קנאי!!?

לעזרתך המהירה תודההה

תשובה

שלום

אני חושב שכיוון העבודה שלך צריך להיות בלימוד הנושא של 'רשע וטוב לו'. כלומר, להעמיק בלימוד ובהבנה שאי אפשר לבחון את מצבו של אדם ובטח לא את מדריגתו על פי הצלחתו בענייני העולם הזה. למשל בלימוד ספר העיקרים בחלק ד', פרק י"ב.

נקודה נוספת היא הבירור מה אנחנו אמורים לעשות כאן בעולם - להנות או לעשות רצון ה'.

בהצלחה רבה