קייטרינג בהכשר רבנות מטה יהודה

חדשות כיפה רבני כושרות 16/10/17 14:35 כו בתשרי התשעח

שאלה

הוזמנתי לאירוע שהמזון מקייטרינג בהכשר הרב גד אטיאס ממטה יהודה ברמה מהדרין

הובטח לי שהבשר שהוזמן בהכשר הרב רובין שזה הכשר מקובל עלי והירקות גוש קטיף.

בדרך כלל אני לא אוכל רבנות מהדרין להוציא רבנויות ידועות שאפשר לסמוך עליהם.

שאלתי היא האם אפשר במקרה כזה לסמוך

תשובה

שלום וברכה

בלא להתייחס לגוף הכשרות עצמו

צריך לדעת שכשרות הבשר הינה רק קצה קצהו של נהלי הכשרות במטבח

לדוגמא: אם גוף הכשרות אינו מקפיד על בישולי גויים לפי השולחן ערוך, כל סוג בשר שיהיה אינו כשר לספרדים המחמירים בכך. דוגמא נוספת: כאשר לא מקפידים על רטבים מהדרין כמעט כל המאכלים שבהם משתמשים ברטבים אינם מהדרין.

לכן בכל מקרה יש לברר את נהלי הכשרות המקומיים עם המשגיח.

כדי לדעת באלו שאלות כדאי להתמקד בשיחה עם המשגיח אפשר להעזר בדף זה:

https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=42028&lang=HEB