מזון מן החי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/12/17 08:46 יג בטבת התשעח

שאלה

שלום הרב,

בימים האחרונים נחשפתי להרצאה ביוטיוב של צמד מרצים שהקימו ארגון בשם "קירות שקופים".

ההרצאה עוסקת באכילת מזון מן החי (בשר, עוף, ביצים, חלב..).

על ההתעללות שיש בבעלי החיים, הערך התזונתי שיש במזון זה וכו'

המרצים אינם שומרי תורה ומצוות והם מתנגדים באופן גורף לכל אכילה של מזון מן החי.

דעתי שונה בעניין זה ואני אוכל מזון זה.

אבל:

אי אפשר להתעלם משני דברים מרכזיים שעלו מההרצאה:

1) התורה אמנם מתירה לאכול בשר, אך לא בצורת גידול שמתעללת בבעלי החיים. כיום בתעשייה צורת הגידול הינה ברוטלית הן במקום הפיזי, הן ביחס העובדים והן בהפרדת עגלים מאימותיהם.

2) אנטיביוטיקות וסטירואידים שדוחפים לבעלי חיים גורמים למוטציות באותם בעלי חיים בעודם גדלים ובסופו של דבר אנחנו מקבלים חלב עם מוגלה, ביצים שנשטפו לתוכם חומרים מסוכנים (פורמלין למשל). ובשר עם חומרים שפוגעים באיכותם, ויש פה ממש בבחינת ונשמרתם.

כלומר הבעיות שמצאתי לנכון לבדוק הן: 1) ברמה מוסרית 2) ברמה בריאותית

זה על קצה המזלג.

לטובתם של המרצים ייאמר שעשו עבודת מחקר רצינית ויש לתת את הדעת על עבודתם.

לאחר שרואים דברים כאלה, ממש לא אכפת לי חותמת של איזו כשרות יש על האריזה.

וכמו שהיטיב חבר קרוב שלי לשאול:

מתי יגיעו הימים שבהם חלק מהתפקיד של הרבנות יהיה לא רק הלכות כשרות אלא בכלל הענקת חותמת של מוסריות למוצר (יחס לעובדים, להבדיל- יחס לבעלי החיים..)?

תורתנו מציגה מוסריות גבוהה ביחס לבעלי החיים:

אליעזר השקה את גמליו טרם הוא שתה

חובת השבת על הבהמות

לא תחסום שור בדישו ועוד כהנה וכהנה.

שאלתי היא מה היחס כיום לאכילת מזון מן החי ביחס למתרחש במציאות?

האם ניתן להתענג על בשר בשבת כשהערך התזונתי מסוכן וכשהתהליך עד לצלחת אינו נקי מוסרית?

תודה רבה מראש,

הראל

תשובה

שלום וברכה

אשמח אם תקרא את:

https://www.facebook.com/RabbiCherlow/posts/1527873403940789

ונראה כיצד אפשר להמשיך מכאן.

יישר כוח גדול