לקות פיזית מול זוגיות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 14/03/18 09:18 כז באדר התשעח

שאלה

שלום לכבוד הרב

כבר כמה שנים שהמחזור לא חוזר.. ואחרי בירורים עם רופאי נשים המחזור יחזור מתישהו אבל אם ארצה להיכנס להריון יש טיפול פריון שאפשר לעשות (זריקות וכו')

חוץ מהלקות בדיבור שיש לי

אם ארצה לצאת האם להגיד שאני בריאה ולספר בהמשך?

או להגיד מההתחלה את כל האמת ויש לי כמה עובדות מאוד לא נעימות.. ואז מי ירצה אותי?

הדבר שאני הכי רוצה בעולם זה להקים משפחה על ערכי התורה

אני מתפללת על שלום בית ושיהיו לי תלמידי חכמים מכיתה ט' בערך.

אשמח לתשובה/ עצה. אני בת 20.

תשובה

שלום

אני מבין לליבך, ומברך אותך שתמצאי את בעלך הראוי לך ותזכו לזרעא חיא וקימא ובנים תלמידי חכמים. אין מעצור בפני ד' להושיע.

בפגישות הראשונות אין חובה לומר את כל המציאות. לאחר כמה פגישות כשהקשר מתקדם לכיוון של אפשרות רצינית, אזי את חייבת לומר את המידע הרפואי הרלוונטי בנושא הפוריות.

כל טוב