לימודים וסניף

חדשות כיפה חברים מקשיבים 17/05/18 12:50 ג בסיון התשעח

שאלה

היי לכם אני מבלה הרבה באתר שלכם אז תודה על זה.

אז ככה אני אומנם רק בכיתה ט אבל עוד מעט מציינים ליחידות וכו' בקיצור מתחיל קצת לחץ מצד הלימודים ואני פוחד שזה יבוא לי על חשבון הסניף או סתם בילויים עם החבר'ה איך אני מסביר להורים את זה

תשובה

לק"י

שלום לך ארי ותודה רבה על המחמאה.

האמת, מה שהופך את האתר למה שהוא זה אתם השואלים אז התודה מגיעה אליכם ופחות אלינו.

אתם אלו שמחזקים בשאלותיכם את מי שחווה את אותם אתגרים ונמצא באותם דילמות.

אתם אלו שמזכים אותנו ואת כל המבקרים באתר.

אז אשריכם!

הדילמא הזאת של מה לעשות בנוגע לסניף והלימודים הוא משהו נורא אמיתי שמחזיר אותי אחורה לתקופה הזאת בחיי.

סניף או לימודים? מה עדיף? במה משקיעים? איך מסבירים להורים אם בוחרים בסניף?

למבוגרים לפעמים זה נראה כמו שאלה פשוטה אבל האמת שזה כל כך מהותי כי זה מאוד משפיע על ההתפתחות שלנו ובמקרה הזה על משהו יותר גדול מהצד החברתי, מידותי או מקצועי.

ההשפעה היא על היכולת לאזן.

הפחד שיש אצלך הוא משהו שיכול לשתק או לכוון ואני בטוח שתבחר לקחת אותו כמשהו מכוון.

מה הכוונה?

אפשר להיות משותקים מהפחד ואז לצאת קירח מכאן ומכאן.

אפשר לקחת את זה כמשהו מכווין כדי שהסניף לא יבוא יותר מידי על חשבון הלימודים ושהלימודים לא ימנעו ממך להיות בסניף.

יהיו פעמים שתהיה בקיצון ותצטרך לוותר על משהו כי לא תמצא פיתרון, לא תוכל לתכנן את הזמן שלך מראש כדי לאפשר את הכל.

שם זה מבחן של רגע שאתה תצטרך להתמודד ולפעמים זה לתאר את המציאות למישהו ולפעמים כבר תדע מה לעשות.

זזה אולי גם רעיון מה לספר להורים.

שתף אותם ברצון שלך, שתף אותם איך אה רוצה להתמודד עם זה ומה הפרמטרים שלך למדוד את הכל.

זה עצה אחת ויש עוד הרבה, ואם תרצה נוסיף בשמחה.

אני מקווה שזה נתן חיזוק וכיוון.

נתנאל,

netanelweil@gmail.com