כשרות וספק

חדשות כיפה רבני כושרות 22/10/17 00:24 ב בחשון התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי אודם לצבע, של חברת מייבלין-ניו יורק שאין עליו כשרות.

רציתי לבדוק אם יש לו טעם ושמתי מעט על הלשון לא הרגשתי טעם מיוחד.

אם אפשר , בלי להכנס לסוגיה האם יש להשתמש בליפסטיק שאין עליו כשרות וכו', שהבנתי שיש מספר דיעות ומעדיפה לבחור באיזה דיעה .

רק השאלה שלי, אני קראתי שלפעמים יש חשש באודמים שמעורב שומן חזיר , האם במצב כזה שאין לי שום ידיעה אודות החומרים של הליפסטיק ושמתי על הלשון אני יכולה ללא חשש לשתות חלבי עכשיו? כי זה סיפור עכשיו להתחיל להתקשר לשירות לקוחות שלהם לנסות לברר ומי יודע אם הפקיד שיענה לי יגיד את האמת וכו'.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לסוברים שהאודם מותר משום שטעמו פגום, אין צורך גם להמתין לאחריו שש שעות מאותו הטעם.