חישוב בונגע לעבירות של שבת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 14/06/17 13:41 כ בסיון התשעז

שאלה

שלום, יתכן והשאלה תיראה קצת מוזר אך היא די חשובה עבורי.

אני אדם ששומר שבת החל מגיל 0 , לאחרונה התחלתי להיות קצת בטלפון בשבת.

ברור שהדבר הינו עבירה אך רציתי לשאול כיצד והאם בכלל ניתן לחשב את העבירה הזו.

הכוונה ברגע שאני מדליק אור מתג בשבת - בשלב הזה בוצעה עבירה 1 .

אך שימוש בטלפון נייד - איך מחושב נושא העבירות? האם מדובר על עבירה אחת? האם כל לחיצה על כפתור הינה עבירה? האם העבירות נמדדות בשניות / דקות?

והאם בכלל יש תשובה לשאלה כזו.

אין צורך להסביר כי מדובר בעבירה - כותב השאלה מודע לכך.

תשובה

לשואל שלום

חילול שבת, לפי הגדרתו ההלכתית הוא: עשיית מלאכה. ולכן 'מניין' העבירות הוא כמות המלאכות. בשאלתך: כל לחיצה היא עבירה.

הינך צודק שכל מלאכה לגופה יש לדון מה חומרתה הדינית.

אך מציע אני לך לתת דעתך גם על השפעתה הפסיכולוגית, האישית והרוחנית של המלאכה על האדם. שאלות כמו: מדוע ניתנה שבת לישראל? ממה שאסור, אם ניתן ללמוד מה כן אפשר או רצוי לעשות בשבת? ועוד.

בהצלחה רבה!