חימום אוכל בחג

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 30/08/21 14:28 כב באלול התשפא

שאלה

שלום וברכה,

חזרתי בתשובה לפני מספר שנים, ובראש השנה אני ומשפחתי נוסעים לחופשה (משפחתי אינה שומרת את החג).

אין לי שום דרך להשיג אוכל (ממילא כל המסעדות שפתוחות בחג אינן כשרות) ולא מתאפשר לי להביא שימורים.

האפשרות היחידה שלי היא לקנות מנות מוכנות לפני החג, ולחמם אותם מעט.

רציתי לשאול בהתחשב במצב המורכב, האם אוכל לחמם בטוסטר/מיקרוגל של המלון את האוכל? אפילו בשינוי?

תודה וחתימה טובה.

תשובה

לשואל היקר שלום,

ראשית כל אברכך בנהורא מעליא ובעזרת השם שתזכה להתקדם בשמירת התורה והמצוות. אמן.

בחג עצמו אין אפשרות לחמם אוכל תוך שימוש בחשמל.

הדרך הרצויה היא לאכול מוצרים קרים ומענגים כגון - פירות, ירקות, גבינות, לחמים, סלטים עוגות וכדומה.

זה רצון ה' במצב כזה, ומתוך שתלך בדרך ההלכה ישפיע בורא עולם עליך שפע ברכה בכל העניינים. אמן.