זרע לבטלה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/01/18 07:41 טז בטבת התשעח

שאלה

שלום הרב!לצערי הרב נפלתי כבר 4 פעמים בהוצאת שכבת זרע לבטלה ואני הצלחתי לעצור את עצמי במשך 4 חודשים ונפלתי,אשמח אם תוכל להסביראני ממש רוצה להפסיק. לי מה החומרה הגדולה?ותביא לי עצות להפסיק להוציא?ואני ממש רוצה להפסיק.

תשובה

שלום

אכן, נאמר בחז"ל ובפוסקים שהעוון הזה הוא חמור מאוד.

אבל חז"ל אומרים בצורה ברורה, שמי שמתבייש באמת בעבירות שלו, ומי שאפילו רק מהרהר בתשובה, הוא נחשב לצדיק.

יותר מזה - הערך של ארבעה חודשים שעמדת בניסיון הוא לאין ערוך יותר גדול מהחיסרון של הנפילה האחת שבאה לאחר מכן.

הכי חשוב, זה לא ליפול בייאוש. כלומר, גם אם אדם נפל 100 פעמים, כל עוד הוא חי, הוא יכול לקום.

עצם הצער שלך על הנפילה, הבושה שלך על מה שקרה, והרצון הגדול שלך לצאת מזה, מעידים בצורה ברורה על מי אתה באמת, ואיזה יהלום יקר אתה.

למעשה, צריך קודם כל להקים גדרות שימנעו את האפשרות להיפגש עם התועבות - כלומר, לדאוג לסינון ברמה גבוהה במחשב, לדאוג שלא תהיה אפשרות לגלוש על אינטרנט של אחרים, לבטל את האינטרנט מהמכשיר הנייד, או לשים סינון ברמה גבוהה, וכל מה שיכול להפיל.

מנגד, להוסיף קדושה. כלומר להוסיף בתפילות ובאמירת תהלים. ולמצוא את החלקים בתורה שמרוממים אותך. במיוחד אני ממליץ על הספרים - "אשיב ממצולות" של הרב יהושע שפירא. והחוברת "יוצר אור -על היצר והאור שבחיינו" של הרב ליאור לביא.

בנוסף, אם אתה מרגיש שאתה לא מצליח להתמודד לבד, כדאי לפנות לעזרה -

'עצת נפש´ - 02-6541899. בשיחת טלפון (בלי להזדהות) הם יוכלו לעזור ולתת כיוון.

חברים מקשיבים´ - http://www.makshivim.org.il/. יש הרבה חומר בעניין.

כמו כן, אפשר להיכנס לאתר של עבודה בעיניים (http://mitbagrim.org.il/) יש שם הרבה חומר חשוב.

בהצלחה רבה

ואל תשכח לרגע שאתה בן יקר ואהוב לפני ה´