הנרות הללו מתי אומרים?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/12/17 12:20 כה בכסלו התשעח

שאלה

מתי אומרים את התפילה של הנרות הללו קודש הם וכ"ו וכ"ו ?

תשובה

ב"ה

שלום.

מעיקר הדין מצוות הדלקת נרות בחנוכה היא רק נר אחד בכל לילה משמונת הימים ואנו מהדרין מן המהדרין ומדליקים בשיטת בית הלל כמוסיף והולך וגם מדליקים את השמש .

לכן אפשר לומר את הנוסח של "הנרות הללו" מיד לאחר הדלקת נר אחד בלבד.

אבל המנהג הנפוץ יותר והטוב יותר לומר את זה לאחר סיום הדלקת כל הנרות למען הסדר הטוב שאז גומרים להדליק את כל הנרות בצורה בטוחה ואז מתפנים לומר את הנוסח של "הנרות הללו".

ואם תשים לב תראה שיש בנוסח הזה 36 אותיות (חוץ מהמילים הנרת הללו) כפי מספר הנרות שמדליקים ו2 המילים "הנרת הללו" יש בהם 8 אותיות כמניין ימי החג.

חג חנוכה שמח ומאיר !

עוזיאל אליהו,

.