גזל מס הכנסה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/10/17 18:09 כד בתשרי התשעח

שאלה

לרב שלום וברכה

רציתי לברר לגבי ענין גזל

בעלי בעבר היה גר בעיר שבה לא משלמים מס הכנסה על משכורת , לאחר החתונה עברנו למקום מגורים שבו כן משלמים מס הכנסה

בעלי עדיין לא ביצע שינוי בת.ז של אזור מגורים

האם מותר לו להציג למקום העבודה אישור תושב של מקום המגורים הישן בכדי לקבל פטור מהמס ?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

נראה שהדבר אסור. אלא א"כ יש איזה מגורים במקום הקודם, אבל אם כל המגורים במקום החדש, אי אפשר להביא מקום מגורים קודם, מכיוון שהם שואלים היכן מקום המגורים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ