איסור ייחוד - למה?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/06/17 06:15 כ בסיון התשעז

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני משתדל להתחזק במצוות ולומד עוד קצת ועוד קצת מדי פעם, לא מזמן הגעתי לאיסור ייחוד. בעיקרון, הבנתי מה עומד מאחורי איסור זה, אבל יש לי שאלה שמסקרנת אותי...

הרי בורא עולם רואה אותנו מלמעלה, הוא רואה את כל מעשינו לטוב ולרע... ואנו יודעים שהוא בוחן אותנו ושומר עלינו, ולכן אנו נזהרים גם. אם ככה... למה עדיין קיים איסור ייחוד? הרי כל אדם שיחשוב לעצמו שהקב"ה מביט בנו בכל יום ויום, יודע להיזהר לעצמו שלא לעבור על איסורים.

אני כן מבין שייתכן שאם יתירו פגישה בין רווק לרווקה בחדר סגור, אז השכנים יתהו ויחשבו שעברו הרווקה והרווק על האיסור, אבל מלבד זה? אשמח לתשובה...

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח על דרכך, על ההתחזקות, ועל כל מה שאתה בוחר בו לטובה.

הלוואי והיית צודק.

הלוואי והיית צודק שהאמונה שריבונו של עולם מביט מלמעלה – הייתה עומדת כנגד כל הפיתויים וכל הנפילות, כל המשיכות וכל התשוקות.

אם זה היה כך – בוודאי שלא היה צורך בכל הגדרים, והיינו יכולים לעמוד רק בתביעות המדויקות של אסור ומותר.

אם זה היה כך – אנשים מאמינים באמת בריבונו של עולם לא היו חוטאים.

אלא שאנחנו בנויים אחרת, ומול ההכרה שריבונו של עולם מסתכל למעלה פועלים בנו כוחות לכיוונים שונים ועשירים, ופעמים רבות הם גוברים עלינו.

ועל כן, אנחנו מצווים גם לא להיכנס למצבים שבהם אנחנו עלולים ליפול, כדי להגן על עצמנו.

כל טוב