אימי המנוחה מהעדה המרוקאית

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 30/09/21 11:18 כד בתשרי התשפב

שאלה

אימי המנוחה מרוקאית, תאריך הפטירה בי"ט באלול תשפ"א,

תאריך הקבורה בכ"א באלול.

השאלה שלנו מתי לעלות לקבר? ומתי לעשות את האזכרה הראשונה?

תשובה

לשואלת שלום,

ראשית נשתתף בצערך, יהי רצון שתנוחמו מן השמים בבניין ציון. אמן.

העלייה לקבר בסיום השלושים היא מיד לאחר שמחת תורה - ביום כ"ג בתשרי - 29.9.21

לאחר בית העלמין אפשר לעשות לימוד לעילוי נשמתה.

האזכרה המרכזית היא בסיום 11 חודשים מהאבלות - כ"א תמוז תשפ"ב - 20.7.2022, ביום זה עולים לבית העלמין לאמירת תהילים בשם הנפטרת.

לילה לפני כן, בתאריך 19.7.22 מקיימים סעודה עם ברכות ודברי תורה מרבנים ותלמידי חכמים, לעילוי נשמתה.

ביום זה מפסיקים לומר קדיש במשך שבוע, וממשיכים לאחר מכן עד סיום השנה.

מנהגי האבלות של השנה (ואמירת קדיש) מסתיימים ביום כ"א אב תשפ"ב - 18.8.22, ביום זה לא נהגו לעלות לקבר וכד'.

גם ביום השנה, י"ט אלול - 15.9.22, יש עניין לעלות לקבר ולקיים לימוד וחסדים לעילוי נשמתה.

מכאן ואילך בכל שנה ביום י"ט אלול (5.9.2023 | 22.9.2024 | 12.9.2025 | 1.9.2026 וכן הלאה) מקיימים אזכרה בלימוד תורה וברכות, עליה לקבר, וחסדים לעילוי נשמתה.

תהא נשמתה צרורה בצרור החיים