אזכרת 30 לאבא

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 10/11/17 14:13 כא בחשון התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

אבא נפטר ב-ל תשרי (20 אוקטובר) השנה נקבר באותו יום. תאריך ה-30 יוצא בשבת ה-18 לנובמבר.

1. מתי לעשות את האזכרה?

2. אם שוקלים את ה-16 בנובמבר יש במשפחה (אחיין של אבא מחתן את ביתו) חתונה. רוב המשפחה לא תבוא לאזכרה האם לדחות או להקדים?

3. האם יש עדיפות לעשות את האזכרה בבית אבא או בבית כנסת (למקרה שאין מנין).

4. האם צריך להביא כיבוד לברכות לבית כנסת ואם כן מה ומתי.

בתודה מראש

שמעון

תשובה

שלום וברכה,

1) עליה לבית העלמין, אפשר ביום שישי, או ביום ראשון.

האזכרה עצמה, אפשר לעשות ביום חמישי בלילה.(ליל שישי).

בכל אופן אפשר לעשות את הלימוד לע"נ, גם בשבת.

2) עקב החתונה שיש במשפחה, אפשר לעשות את האזכרה או במוצ"ש, או ביום ראשון.

3) עדיף לעשות בבית הנפטר. אם אין מניין בבית הנפטר, או שאין מקום, אפשר לעשות את האזכרה

בבית הכנסת.

5) כן, בין תפילת מנחה לערבית. נוהגים להביא לברכות מיני מאכל מסוגים שונים, שעל ידי כך נוכל לברך, את הברכות: "מזונות" "בורא פרי העץ" "בורא פרי האדמה" ו"שהכל נהיה בדברו".

מין השמיים תנוחמו

בשורות טובות