אי אפשר לקיים מנהג טוב

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 27/04/17 11:40 א באייר התשעז

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב,

יש לי 3 מנהגים טובים (בלי נדר) שאני עושה כל אחד בבוקר בצהריים ובערב (בלי נדר).

בעוד כמה ימים אני אמורה לצאת לטיול שנתי שאמי שילמה עליו הרבה כסף.

הבעיה היא שבטיול השנתי אני לא יוכל לעשות את המנהגים האלה.

אני נערה בשלבי התחזקות אני גרה בסביבה חילונית ואנני יכולה לעשות התרת נדרים פנים מול פנים.

מה עליי לעשות?

תשובה

לשואלת שלום

כל הכבוד על ההתחזקות וההנהגות הטובות, יהי רצון שתעלי מעלה מעלה במעלות התורה והיראה ותזכי לשפע מאיתו יתברך. אמן.

ראשית, [אינך צריכה לעשות התרת נדרים]. משתי סיבות: א- כוונתך בהנהגות אלו היא ´בלי נדר´. ב- את יודעת בקיומם, את מסירת המודעה בערב ראש השנה/יום כיפור.

שנית, הייתי ממליץ לך להחליט לפני הטיול על שמירת מינון [מסויים] של ההנהגות. לדוגמא: פעם אחת ביום במקום שלוש, או: קיום ההנהגה באיכות פחותה, או: קיומה פעם אחת במהלך הטיול, וכדומה.

תהני בטיול, ובהצלחה!