לוי אחר לוי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 09/03/17 20:54 יא באדר התשעז

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב חנן שוקרון

מדוע יצא על לוי אחר לוי שהם פגומים ?

ויקרא פרק כא ח: וְקִדַּשְׁתּוֹ כִּי-אֶת-לֶחֶם אֱ-לֹהֶיךָ הוּא מַקְרִיב קָדשׁ יִהְיֶה-לָּךְ כִּי קָדוֹשׁ אֲנִי ה' מְקַדִּשְׁכֶם

ספר החינוך מצוה רסט - מצות קידוש זרע אהרן

מדיני המצוה, מה שאמרו זכרונם לברכה [גיטין נ"ט ע"א] שסדר קריאת התורה בצבור זהו, שכהן קורא ראשון לעולם, ואחריו לוי, ואחריו ישראל. ואם אין שם כהן נתפרדה חבילה, ואם אין שם לוי כהן קורא שני פעמים. וכהן אחר כהן לא יקרא משום פגמו של ראשון, (יצא עליהם שם שהם פגומים).

תודה

משה

תשובה

לשואל שלום
הבאת בעצמך את המקור. איני בטוח שהבנתי את השאלה לאשורה, ואכתוב:
אם מעלים לוי אחר שכבר עלה לוי לפניו, עלולים לחשוב שהלוי הראשון שעלה הוא לא מספיק טוב, או לא כשר, או לא מיוחס, ולכן היה צריך להעלות עוד לוי אחריו.
וכך כתב רש"י: "מפני פגמו של ראשון - שלא יאמרו הראשון אינו כהן".
(מקור: פירוש רש"י על בבלי גיטין דף נט עמוד ב)
תוכל לשאול שאלה ממשיכה בתגובה בתחתית העמוד.