שבת חתן

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/02/17 19:11 כ בשבט התשעז

שאלה

שלום לכבוד הרב

בשעה טובה הבת שלנו רוצה לקבוע תאריך לחתונה

בערך חודש אלול תשרי השנה

חשוב לה שתהיה שבת עם פרשת השבוע מתאימה עם תוכן

על איזה פרשה הרב ממליץ

תודה מראש

תשובה

שלום
בפרשת כי תצא נאמר 'נקי יהיה לביתו שנה אחת ושימח את אשתו אשר לקח'.
בפרשת כי תבוא נאמר 'ברוך פרי בטנך'.
בניצבים-וילך נאמר גם 'והותירך ד' אלוקיך בכל מעשה ידך בפרי בטנך ...'. ובהפטרה שם - 'כחתן יכהן פאר וככלה תעדה כליה'. ובהמשך - 'ומשוש חתן על כלה ישיש עליך אלוקייך'.
ובפרשת בראשית נאמר 'על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו'.
לכן נראה לי שהאפשרויות רבות, ומאוד חשוב לראות שזה לא יוצר לחץ חלילה במשפחה עם החגים, ובעוד שיקולים שיכולים להיות משמעותיים למי מהצדדים.
והעיקר שיהיה במזל טוב, ושיזכו לבין עדי עד. ובורא עולם בקנין ישלים זה הבנין.