..

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 22/01/17 02:51 כד בטבת התשעז

שאלה

שלום לכבוד הרב מאיר,

השאלה שלי היא מסובכת ומסווגת,

לפעמים אני עושה משהו, ואומר שאם אני לא אעשה את זה, יקרה לי את זה. אני בטוח שלא הבנת מילה חחחח, אתן דוגמה:

למשל, דפדפתי עכשיו בשאלות הגולשים וקראתי שאלה של אדם מסויים, ששאל האם לבן אדם חייב להזדמן זיווג בעולם הזה.

התשובה של הרב המשיב הייתה ארוכה, קראתי הרבה ולקראת השורות האחרונות איבדתי עניין בקריאה, אז אמרתי לעצמי.. ״אם לא תקרא לא יהיה לך זיווג״.. הצגתי את זה בצורה לא דומה בכלל.. אבל אני שואל האם אדם יכל להתעסק במשהו שקשור בדת, להפסיק להתעסק בו (ללא כל איסור מהתורה) אך בגלל שהוא חשב לעצמו שזאת יכולה להיות עבירה ובכל זאת הפסיק את עיסוקו, הוא ״יצר״ את האיסור.

אבין אם לא תדע מה בדיוק לענות. תודה בכל מקרה :)

תשובה

סליחה על האיחור
באמת לא כ"כ הבנתי
אולם חשוב לא לעסוק בדימינות שווא
כגון אם לא אקרא לא יהיה לי זיווג
חשוב לעשות רצון ה' בתמימות