שם לבן תבל נווה קורן

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 21/09/16 17:07 יח באלול התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב, ברצוני לדעת לגבי כמה שמות האם הם מתאימים לתינוק. אני ליבנת בת נילי ובעלי יעקב חי בן מרים, השמות הם: קורן, תבל נווה.

מה המשמעות והאם הם טובים לולד בעז"ה?

תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום
מזל טוב! יהי רצון שתזכו להריון תקין וללידה קלה. ותזכו לגדל את הרך בנחת ובשמחה לתורה למצוות לחופה בזמנה ולמעשים טובים. אמן.
אכן, השיקול המרכזי בבחירת שם הוא [המשמעות]. בלשון הקודש, כששואלים אדם "לשם מה אתה עושה כך"? הכוונה היא: לאיזו [מטרה]. לכן יש חשיבות רבה לשמו של האדם.

[נווה] (או: נוה) הוא שם מעולה. נוה זה כינוי לבית המקדש, למקום משכנה של השכינה. "נָחִיתָ בְחַסְדְּךָ עַם זוּ גָּאָלְתָּ נֵהַלְתָּ בְעָזְּךָ אֶל נְוֵה קָדְשֶֽׁךָ", וכתוב על כך בזוהר "אֶל נְוֵה קָדְשֶׁךָ - זה צַדִּיק".
[קורן] פירושו מאיר, זוהר. נאמר על משה רבנו ש"קרן עור פניו". זו משמעות חיובית. יחד עם זאת, יש לשקול את ההשלכות החברתיות של בחירת שם כזה, בהתאם לסביבה בה אתם נמצאים.
[תבל] פירושו עולם. אלא שיש לשם זה משמעות נוספת (במלעיל) והיא: ניאוף, ערוה, ריחוק. מהפסוק "וְאִשָּׁה לֹא תַעֲמֹד לִפְנֵי בְהֵמָה לְרִבְעָהּ תֶּבֶל הוּא".

לסיכום: השם נוה הוא שם מצויין. גם השם קורן טוב. על השם "תבל" לא הייתי ממליץ.

(מקורות: שמות טו,יב | זוהר שמות נט,ב | ויקרא יח,כג)