שאלות על חרדים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/08/16 23:12 יח באב התשעו

שאלה

בס"ד,

שלום כבוד הרב,

אקדים לדבריי שאני אוהב כל חרדי כשר ככל יהודי כשר ואני שואל את שאלותיי על מנת שאדע מה להשיב לאפיקורוס.

1) שמעתי לאחרונה שהרבה חילונים אומרים שחרדים זורקים אבנים, אני לא מאמין לזה כל כך, אם זה נכון. באיזה היתר תורני ומוסרי הם עושים זאת? ואם לא מאיפה נובע השקר הנורא הזה על ציבור שלם?

2) באיזה היתר יש חרדים שלא עושים צבא?

תודה מראש

בתפילה לשלום ואהבת חינם בעם ישראל.

תשובה

שלום וברכה

אי אפשר לדבר על "חרדים" כמו שאי אפשר לדבר על "חילוניים" או על "דתיים", או על כל הכללה אחרת, אלא אם כן זו הכללה שהיא באמת מאפיינת את ההתנהגות הציבורית. איני מתנגד להכללות, אולם צריך להיזהר מהן ולבסס אותן.
האם יש חרדים שזורקים אבנים ? יש.
הדבר מתרחש בשבועות האחרונים בשל העובדה שהם רואים בהפעלת הגיוס הצבאי "גזרת שמד", ומנסים לפעול באלימות כלפי מי שמנסה לכפות אותם להתגייס. אלימות זו כוללת בתוכה גם זריקת אבנים ודברים אחרים. לא זו בלבד, אלא שיש להם משנה מסודרת על אי-הגיוס, למן שחרור בחורי ישיבה, דרך האיסור ללכת למקום שבו הם סוברים שהם יתקלקלו, ועד אי-שיתוף פעולה עם המדינה הציונית.
כדי להוציא מספק אני חושב שהם טועים טעות חמורה בכל ההתייחסות שלהם, שהיא גם טעות תורנית, גם טעות הלכתית וגם טעות מוסרית על פי התורה ("האחיכם יבואו למלחמה ואתם תשבו פה"), ואולם הם לא סוברים כך ונוהגים בדרך זו.

ואף אני מצטרף לתפילה.

כל טוב