ספר תורה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/05/16 00:04 ח באייר התשעו

שאלה

המשפחה שלנו קנה ספר תורה לפני 15 שנה מסופר חרדי. התברר לנו לפני שנתיים שהסופר נגע בבנות שלו (לא ברור אם זה היה אחרי הכתיבה או באותו זמן) אבל ידוע לנו שבאותו זמן של הכתיבה בהסכמה שלו, חבר שלו נגע בבנות שהסופר שלנו. תרמנו את הספר תורה לבית כנסת. השאלה שלי האם יש בעיה בכשרות של הספר תורה?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על תרומת ספר תורה לבית הכנסת.
אין בספר התורה הזה פסול הלכתי כלשהו.
יש להבחין בין מצב בו אנו יודעים מלכתחילה שהסופר הוא אדם בעייתי - ואז לא פונים אליו כדי לא לחזק אדם רשע, ובין כשרותו המוחלטת של ספר התורה שכבר נכתב.

כל טוב ויישר כוח