חברות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/02/16 13:31 כו בשבט התשעו

שאלה

היי כבוד הרב ,

אני לומדת באולפנה בכיתה י'ב ב"ה .

אני וחברה ישבנו בהפסקה וראינו ילדה חמודה מכיתה ז' שאין לה חברות , היא לא מתייחסת לאיך שהיא נראית , ובכללי מרוב הקושי כנראה הזה היא כבר לא מתענינית בכלום,היא מוזנחת במראה , ולבד בלי חברות.

הילדה הזו היא אחת מבין שלישיה של בנות(אחיות) שכולן לומדות בשכבה שלה , הן יפות ממנה , גבוהות , רזות ומקובלות ממנה.

כאב לי ולחברה שלי לראות את זה , לראות איך היא לבד , אני כלכך רוצה לעזור לה , כלכך רוצה שהיא תהיה שמחה , ומקובלת בין חברותיה.

יכול להיות שאני טועה ולא נכון לכתוב את זה פה , אבל אני מאמינה שבתורה אפשר למצוא את כל הפתרונות.

בבקשה תעזור לי לעזור לה , באיזה דרך הכי כדאי להתחיל ?

תודה מראש,זוהר.

תשובה

ראשית עצם זה שראיתם את מה שתיארת מעיד בצורה עמוקה על המבט הטוב שלכן. אשריכן.
אני חושב שזו בדיוק הדרך הנכונה להתחיל. להסתכל עליה בעין טובה. לחייך אליה מדי פעם ולדבר איתה. לילדה בכיתה ז', חברה מכיתה י"ב זה דבר עצום.
לנסות בשיחה איתה לגרום לה לראות את עצמה בעין טובה ולהאמין בעצמה.
"אמר ר' יוחנן טוב המלבין שינים לחבירו (כלומר, מחייך אליו) יותר ממשקהו חלב."