גאולת עם ישראל

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/02/16 18:36 כה בשבט התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב

האם הרב יוכל לענות לי על שאלה הלכתית

לעבודה בתושב"ע

מדוע יש לנו אויבים ולמה פשוט ה לא משמיד אותם ונותן לעם ישראל להילחם איתם

אשמח אם הרב יענה על השאלה

בתודה: ליאם

תשובה

בהרבה מקומות רואים שלגויים שנלחמים בעם ישראל יש תפקיד.
לפעמים כעונש על חטאי ישראל, כמו למשל בקללות שבפרשת בחוקותי ובפרשת כי תבוא, ובהרבה מאוד פעמים בתנ"ך, שרואים שה' גרם לגויים לבוא להילחם בישראל כאשר הם חטאו. וכפי שמופיע בצורה חריפה בנבואת ישעיהו (י,ה) - 'אשור שבט אפי'. כלומר, שאשור הוא בסך הכל מקל של הקב"ה.
ולפעמים מטרת מלחמתם בישראל היא בכדי לנסות את ישראל, ולגרום להם לגלות את כוחותיהם האמיתיים, או לגרום להם לברר את הקשר שלהם לארץ ישראל.
עיין במשל שמביא המדרש ילקוט שמעוני, על שופטים ג,א, האומר במפורש שכאשר עם ישראל ימלא את תפקידו, ממילא כל אותם מפריעים ומחבלים יעלמו.
ממילא התפקיד שלנו היום במלחמה עם אויבינו הוא גם בצד הרוחני להיות יותר ויותר נאמנים לתורה ולרצון ה', וגם בצד המעשי לגלות גבורה גדולה ומסירות נפש על הארץ ועל הגאולה ולהלחם באויבים ולמגרם.