תפילה של אישה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/12/15 21:51 יח בטבת התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב .

שמעתי פעם בשיעור כלשהו שתפילה של אישה שווה יותר משל גבר שכן היא אינה מחוייבת בה ושהקדוש ברוך הוא נתן באישה כוחות רוחניים גבוהים משל הגבר וכי תפילותיה נשמעות במקומות גבוהים יותר .

יש לציין שהוקסמתי למשמע דברים אלו אך רציתי לברר את אמיתותם של הדברים ושתסביר לי מפורשות את עניין זה.

בהערכה רבה .

תשובה

ב"ה

שלום.

אין הבדל מגדרי בין גברים לנשים בנוגע לקבלת תפילה. שהרי כלל גדול אמרו חכמים בתלמוד במסכת סנהדרין דף קו עמוד ב ["רחמנא ליבא בעי"]וככל שהתפילה נובעת ממקום אמיתי בלב כך היא מגיעה למקום שבו היא פועלת את פעולתה.
ובתלמוד במסכת ברכות בדך ה נקבע העיקרון שאחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון ליבו לשמיים. וכבר נאמר בספר שמואל פרק טז "כִּי הָאָדָם יִרְאֶה לַעֵינַיִם ו ה' יִרְאֶה לַלֵּבָב"

זה בנוגע לתפילה. אבל בודאי שדרגתה הרוחנית של האישה גבוהה מאשר של גבר.וההוכחה לכך היא ממעשה בריאת העולם שהרי העולם נברא מהחומר הגס ביותר בצורה של פרמידה כלפי החומר הזך ביותר והאשה נבראה אחרונה והיא בראש הפרמידה.
ואולי הוכחה זו עמדה מול עיני המשורר(לא זוכר כעת מי כתב את המילים האלו) שכתב בשירו[ "
לא, אל תדאגי ילדה הכל יהיה בסדר
תפילותייך מתקבלות שם במרומים
אלוקים לא משיב ריקם דמעותיה של בת מלך
שבוקעות את כל הרקיעים

תפילתך ילדה שלי אל תעצרי
שומעים אותך עד לשמיים
כל השערים, כולם, גם הנעולים
נפתחים עכשיו כבר לשמיים..." ].

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.