המשך בגידה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/11/15 22:25 כז בחשון התשעו

שאלה

אישה נשואה שבגדה בבעלה עם גבר נשוי אחר, והודתה לבעלה על כך, והוא מחל לה בלב שלם... האם יכולים להשאר נשואים??

תשובה

שלום

מעיקר הדין אל לו לבעל להאמין אלא אם כן יש לו ראיות לזה. אך אם האמין לדבריה בכל זאת, אסורה עליו.
אולם כיוון שיש חרם דרבינו גרשום שאסור לאדם לגרש אשתו בעל כרחה, חוששים שמא נתן עיניו באחרת ולכן מאמינה כדי לגרשה. ולפיכך בימינו לדעת חלק מהראשונים והאחרונים גם אם הבעל אומר שמאמין, אין חובת גירושין.
לכן למעשה ראוי לפנות עם פירוט העניין ולא רק שאלה כללית.

מחילתו אינה שיקול הלכתי, אלא אם חזר בו או חזרה בה מההודאה שכך היה מעשה.

כל טוב