מעשר כספים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 30/08/15 20:38 טו באלול התשעה

שאלה

בס"ד

שלום רב,

אני סטודנטית בת 21, שעד לא מזמן לא כ"כ הצלחתי לכלכל את עצמי וההורים מאוד עזרו לי, עכשיו קיבלתי מלגה שהיא החזר רטרו של כל השכר לימוד והשכר דירה ודמי מחייה של השנה האחרונה, הסכום הכספי שקיבלתי במלגה (אחרי שכמובן החזרתי להוריי את רוב הכסף מהשנה הקודמת) הוא סכום גבוה מאוד ובהמשך אקבל מהם כל חודש סכום שיכסה את שכר הלימוד, דירה ומחייה שלי באופן קבוע... ולכן רציתי לשאול האם עליי לתת מעשר מתוך הסכום הזה ואם כן לפי מה לתת אותו?

ועוד שאלה- יש לי חברה שבמצב כלכלי דחוק ושאלה אותי האם אוכל לתת לה את המעשר... האם זה מקובל?

תודה רבה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לא חייבים לתת מעשר כספים אבל זה מנהג מעולה.

חייבים לתת צדקה אפשר פחות מעשירית.

מי שמתחיל לתת מעשר כספים צריך לומר שמקבל זאת בלי נדר, כדי שאם לא יוכל לא יצטרך לעשות התרת נדרים.

צריך לתת מעשר מכל הסכום שקבלת.

אפשר לתת גם למחברה אם עומדת בתנאם של צדקה.

בברכה

דני ארגמן