הורים בחיי נישואים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 21/07/15 14:12 ה באב התשעה

שאלה

שלום הרב,

ישנה בעיה שמטרידה אותי מזה כמה ימים ,מה לעשות בנוגע להוריי.

ההורים שלי מתערבים בחיי הנישואים שלי ,מכפישים את בעלי ומדברים בגנותו ,למרות שבעלי תמיד כיבד אותם.

לא פעם הסברתי להם שיש אהבה לבעל ויש אהבה להורים ואין מה להשוות,אך בכל אופן הם חושבים שהם מקום ראשון ,לפני הבעל והם מרשים לעצמם להביע דעה בכל דבר ולא מכבדים אותנו ואת הפרטיות שלנו.

כדי להדגיש שזו בעיה טיפוסית אצלם,שגם לאחותי עשו את אותו הדבר ,התערבו לה בנישואים הכפישו את בעלה וניסו להפרידם ,כמעט הם התגרשו ,אך החליטו לתפוס מרחק מהוריי וכיום יש להם שקט ושלום בית ב"ה.

מה גם שאימא שלי מזלזלת בי ,קוראת לי בשמות גנאי כגון זבל, מטונפת ומאיימת אין לך אימא יותר למרות שתמיד כיבדתי אותה ,זה בסדר שהיא מדברת אליי ככה ?בתור אימא זה נותן לגיטימציה לדבר לבת שלה ככה ?? אגב גם כשהייתי רווקה היו לי אתה המון ויכוחים ,חשבתי שאתחתן המצב יהיה אחרת אך מהר מאוד אחרי שהפסיקו להטריד את אחותי אני הייתי הכתובת.

מיותר לציין שבעלי מאוד נפגע מההתנהגות שלהם (בפרט של אימי ) ואינו רוצה לבקר אותם יותר ואני מאוד מבינה אותו ולא מתנגדת.

מה עליי לעשות אתם?

האם לנהוג כמו אחותי ,לתפוס מרחק ופעם ב להתקשר ..?

עד כמה אני מחויבת בכיבוד הורים??גם אם זה בא על חשבון השלום בית שלי ?

אנא כוון אותי מה עליי לעשות .

תודה

תשובה

שלום

אני מבין לליבך, ומבקש לחזק את רצונך לעשות את הטוב והמוסרי בעיני ד'.

עלייך לכבד את הורייך גם אם התנהגותם משובשת מאד.
אולם שלום הבית שלך עם בעלך, עולה על כך הלכתית.
לפיכך, עלייך להמשיך לעמוד בקשר עם הורייך, לבקרם ולהתקשר אליהם. לדבר תמיד בנימוס ובכבוד ומורא. להוציא ממון אם יש צורך עבור בריאותם וסיעודם.
אולם ברגע שמתחיל שיח שאינו מכבד כלפי בעלך, חידלי מלדבר ואמרי שהשיחה הסתיימה. על אף שהדבר יגרום אי נעימות תחילה עם הורייך, בסופו של דבר זהו הצעד האמיתי והנכון, והמציאות בע"ה תסתדר סביבו.
אם המגע התכוף עם הורייך פוגע בכם וגורם סכסוך עם בעלך, או שבעלך נפגע מהם, אזי יש למעט במפגשים איתם כפי הנראה לכם.

חיזקו ואימצו