כדורים קבועים בצום

חדשות כיפה הרב דוד לוי 05/07/15 04:27 יח בתמוז התשעה

שאלה

שלום,

עקב כאבי ראש חזקים שנמשכו המון זמן, התחלתי לפניי כחודשיים טיפול תרופתי.

כל יום אני צריכה לקחת כדור אחד, אסור לפספס אף יום. (התנאי לזה שאתחיל בטיפול הזה היה הבנה מצידי שאין דבר כזה לא לקחת.)

הרופא הדגיש זאת שוב ושוב.

בנוסף, הוא דרש שאתאמץ מאוד לקחת את הכדורים באותו טווח שעות.

שלא יהיה מצב שיום אחד אני לוקחת ב2 בצהריים ויום אחד ב7 בערב..

כיום אני לוקחת את הכדורים בשעות הצהריים, בין אחת לארבע בערך.

מה עליי לעשות בצום? יז בתמוז תשעה באב..??

תודה רבה על העזרה!

תשובה

שלום לך ותהיי בריאה,

את הכדורים ניתן לבלוע בכל הצומות הללו ללא מים.
(אפשר ללעוס או לפורר או לפרק וכד')

אם אינך יכולה לבלוע ללא מים (את יכולה להתקשר אלי הביתה לקבל הסבר). אז
ביום כיפור - אין לקחת בשום אופן.
בצום יז בתמוז - ניתן לבלוע עם מים בכמות של כף ולא יותר.
לגבי תשעה באב - תתחילי כבר כעת להזיז את טווח השעות כדי שתוכלי, אם חלילה יהיה זה יום צום, לבלוע אותו ב 8 בערב.

בברכה ורפואה שלימה
דוד לוי