שמירת שבת/חג בבית חילוני

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/05/15 16:57 ח בסיון התשעה

שאלה

שלום וברכה, אשתדל לקצר.

בת 29 רווקה, מתחזקת מזה כשבע שנים ברוך השם, חיה בסביבה חילונית כולל משפחתי חבריי ובני ביתי, משתדלת לשמור שבת עד כמה שניתן בבית חילוני ושמחה בחלקי.

רוב החגים אנחנו מארחים בביתי בגלל שאני לא נוסעת.

לאחרונה אימי התאלמנה מנישואים שניים, משפחה קטנה מאוד. החגים נהיו בעייתים מבחינה הלכתית, אני לא נוסעת בחג ואימי כן.

אנחנו מוזמנות להתארח אצל משפחה מחוץ לעיר אך אימי מתעקשת שאני "אתגמש" ואסע בחג לארוחה ונחזור באותו היום, היא לא מוכנה ללון אצל המשפחה ולא מוכנה לנסוע לבד. נוצר קרע רב כך שבחג השבועות האחרון נשארנו רק שתינו לבד בבית. אמא שלי טוענת שאני מצערת אותה וכושלת בכיבוד הורים ובגללי היא צריכה לבחור ביני לבין אחותי בחג.

מה עליי לעשות? איך עליי לנהוג? כל חג וכל שבת הסיפור חוזר על עצמו... תודה

תשובה

שלום

ישר כחך על שמירת השבת.
על הלכות שבת אין להתפשר בשום אופן, וכלל זה צריך להיות חרוט על לוח ליבך לעולם.
יחד עם כלל זה, יש להקפיד מאד בכבוד אימך, ובחמלה עליה ועל רגשותיה כאלמנה בייחוד בשל המשפחה הקטנה.
כיצד לעשות זאת?
בהצהרה מאד ברורה ששבת כהלכה אינה עומדת לדיון. לאחר הצהרה זו, להרבות בכבודה, ולהציע חלופות ככל יכולתך.
להסביר את ההזדהות שלך עם כאבה, להקשיב לדבריה ולתחושות.
לחבק, ולהמשיך לשמור שבת קלה כבחמורה.

בהצלחה