האור שבדכאון

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/05/15 23:55 יד באייר התשעה

שאלה

לכבוד הרב,

מה הנקודה הטובה שיש בדכאון?

בכל דבר יש ניצוץ אלוקי הרי.

מהו האור שבדכאון?

תודה

תשובה

שלום

תשב אנוש עד דכא ותאמר שובו בני אדם, ובאר האר"י דכ"א ר"ת דירה כלים אשה.
שלושה דברים מרחיבים דעתו של אדם דירה נאה, כלים נאים, אשה נאה.
ובשלושת אלו מצוי הכוח המתגלה בדכאון, שהוא מציאת הכלים הנכונים בחיים לשוב להופיע את הכוח הטמון באדם מראשיתו.

אשה זו הנשמה, דירה זהו המקום, כלים זהו הזמן המשתנה. עולם שנה נפש. המרחב, המועד והאדם.

הדכאון גורם למיקוד בעומקי הנפש, ובו מתבררים הכלים הללו כמקומות לצמיחת אור ד' באדם. מי אתה ומה יעודך, מהי סביבתך האמיתית, ומה מקומך בזמן שבו ד' שתל את נשמתך כאדם חי.

כל זאת בעמל תורה, ובליווי מקצועי פסיכולוגי אם יש צורך אמיתי.

בהצלחה