קטן וענייני שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/05/15 19:58 יד באייר התשעה

שאלה

שלום לרב שרלו,

יש לנו ילד בן שלוש ושבעה חודשים.

בשתי השבתות האחרונות לאחר הדלקת נרות גילינו פעם אחת ששכחנו לכוון את שעון שבת לזמן המתאים כך שעשר דקות לאחר כניסת שבת, השעון כבה ומצאנו את עצמנו בחושך.

והשבת פשוט שכחנו להדליק אור בחדר.

בשני המקרים אמרנו לילד שיעשה את הפעולה הנדרשת.

האם זה בסדר? האם מותר?

במידה ולא, האם אנחנו צריכים לעשות משהו כרגע על המעשה שנעשה???

בברכה לשבתות שקטות

תשובה

שלום וברכה

באופן כללי, עמדת ההלכה היא שאין עושים איסור, אפילו עם ילד שלא להגיע לחינוך. ברם, ילד בן שלוש כבר יודע שיש שבת, ועל כן אין להדליק איתו דברים בשבת.
אין אתם חייבים לעשות שום דבר ביחס לעבר, אבל אין לעשות כן בעתיד.

כל טוב ושמחת שבת