מזוזה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 19/04/15 21:56 ל בניסן התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום.

לאחר שביקרו אצלנו חברים בבית הבחנתי שמבית המזוזה נפלו האותיות שדי.

ברצוני לדעת אפ יש משמעות לזה ? האם בבית המזוזה חייב להיות האותיות שדי ? או שאפשר להשאיר את המזוזה כך

תודה רבה.

תשובה

שלום לך

על בית המזוזה לא חייבים לכתוב שום דבר.
בבתים רבים, בעבר, ניתן לראות שאת מקום המזוזה חצבו במשקוף ואחרי שקבעו שם מזוזה סגרו בטיט, ללא בית מזוזה.
כך היה בבתים בהם גרתי בעיר העתיקה (ברובע המכונה בטעות 'מוסלמי' - וזו אחת ההוכחות לטעות זו, עד שבעשור האחרון השחיתו בכוונה סימן זה לבתים יהודיים שם)

בברכה דוד לוי