שאלה בגמרא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/01/15 21:39 כב בטבת התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני שואל כאן כי לא מצאתי מקום אחר, וכן חיפשתי תשובה במקומות רבים ולא מצאתי.

ביבמות דף קא עמוד ב' מופיעה מחלוקת רבי יהודה ותנא קמא מהו ביה"ד הנדרש ליבמה.

באמצע הסוגיא יש מחלוקת איך דורשים כל מילה בפסוק המדובר.

השאלה שלי היא על ו"אידך מונקרא נפקא". מה עושים חכמים עם המילה ונקרא, אשר רבי יהודה מפרשו לחייב את הציבור כולו לקרוא "חלוץ הנעל"

תודה רבה לכבוד הרב, מקווה שאני לא מפריע.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הפסוק אומר (דברים כה י)

"ונקרא שמו, בישראל: בית, חלוץ הנעל".

מהפסוק הזה לומדים לשתי הדעות שצריך לומר 'חלוץ הנעל':
דעה ראשונה לומדת משלשת המילים: 'ונקרא שמו בישראל' שהציבור צריך לומר כך.

דעה שניה לומדת מהמילה 'ונקרא' בלבד, בלי ההמשך, שהציבור צריך לומר כך.