דיבור באולם המשמש בית כנסת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/10/14 17:02 ו בחשון התשעה

שאלה

בע''ה

שלום וברכה..!

בימי שישי בערב יש אצלנו בסניף בני עקיבא פעולות לבוגרים.

מעבירים את הפעולות באולם גדול שיש בו ארון קודש עם ספרי תורה ובשבת עצמה משמש לתפילות. יש כמובן מחיצה של וילון רציני ואטום וכו'.

בכל יום שישי כל האולם הגדול נפתח ומשמש לפעולות..

רוב הפעולות הן ערכיות ומדברים בהן דברי תורה, ואנחנו קוראים תהילים.. אך גם לא תמיד מדברים דיברי תורה ..

הדין לגבי דיבור הוא כבית כנסת? (שהרי גם בבית הכנסת עדיף להמנע כדי לא להגיע לדברי חולין..)

מותר ? אסור?.. ובכלל, סתם שיחות חולין או משחקי חברה שיש שם ..? מותר...? אם לא , אפשרי אולי בצד שהארון קודש לא נמצא..? תודה רבה , תבוא עליכם הברכה

ספיר

תשובה

שלום וברכה

בדרך כלל, מלכתחילה, כשהוקדש המקום לבית הכנסת, התכוונו המקדישים שהמקום יהיה אולם רב תכליתי. בשל כך נראה כי אין בעיה במציאות שאת מתארת, כמובן עם הכיסוי הכפול של ארון הקודש.

כל טוב