חוסר אמונה במשהו ספציפי

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/10/14 12:28 ג בחשון התשעה

שאלה

שלום, אני עוברת משבר מסויים, אחרי 30 שנה של מאמצים אינספור לרזות: דיאטות, קורסים, סדנאות, לימוד, ייעוץ, הרעבה עצמית, בישולים, טרפיה, השפלות, שקילות, וכו', אני מתחילה לצערי ולצערו של בעלי להגיע למסקנה שזה לא יקרה, שהגוף שלי מיועד להיות כפי שהוא, שמן.

אינני יודעת איך אני אמורה לחשוב כיהודייה: האם זו כפירה שאני אומרת שיש משהו בעולם שלא ניתן לתקן????

איך אני יודעת אם זה חלק מהמשימות שלי בעולם הזה, או שזהו... עליי להיות שמחה עם הגוף שהקב"ה נתן לי?

תודה :)

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אין הדרכה בתורה אם להיות שמן או רזה, זה ענין אישי וגם משתנה מדור לדור,

נדמה לי שפעם העדיפו שמנות,

אבל כל זה הבל, הכל בראש מי שמאושר ושלם עם עצמו לא צריך להרעיב את עצמו,

כמובן יש גם ענין של בריאות ובזה צריך להתיעץ עם המבינים בדבר.

בקיצור, אין לך שום פגם ואת לא צריכה לייסר את עצמך.

בברכה,

דני ארגמן