שנת שמיטה-מרכיבי מוצרים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 24/10/14 02:32 ל בתשרי התשעה

שאלה

שלום,

אשמח אם תוכל לענות לי על מספר שאלות:

*מעבר לפרות והירקות האסורים למאכל בשנת השמיטה,האם ישנו איסור לגבי מאכלים ושתייה המכילים רכיבים מן הצומח כמו :ממתקי שוקולד,קורנפלקס,מיץ פרות,תפוצ'יפס,קטשופ וכו' -(מחשש שלא נשמר במרכיבים הלכות שמיטה)או שהאיסור על הפרות והירקות בפני עצמם?

*וכן במידה ויש על המוצרים כשרות כגון בד"ץ האם זה מספיק או שצריך להיות כתוב גם לגבי השמיטה כגון :יבול חו"ל וכו'.?

*האם ישנה בעיה באכילה באולמות אירועים,מלונות בשנת השמיטה?

שבת שלום ומבורך

תשובה

שלום לך

1. לפי ההלכה כל תבשיל (כגון ריבה מרק וכד') שיש בו פרי או ירק בקדושת שביעית - מותר באכילה ויש לנהוג בו קדושת שביעית.

2. שאלה זו צריך לשאול אותם. אין לי שום מושג לגבי הכללים שלהם.
בד"כ אם כתוב 'יבול חו"ל' אני משתדל להמנע ולא לקנות.

3. דיני שמיטה אינם שונים משאר דיני כשרות (אלא שהאיסור, אם קיים הוא קל מאד ביחס לבעיות אחרות כמו תולעים, בשר לא כשר וכד').
במלונות זה הרבה יותר קל מרוב בעיות חילול השבת והצניעות הקיימות ברבים מהם.

כמו בכל דבר -
אם אתה מזמין את האירוע - חובה עליך לברר הכל בדקדקנות.
אם אתה מוזמן - עליך להחליט עם להענות להזמנה או לא.
אתה יכול לברר פרטים לפני כן.
אם הלכת לארוע אז עליך לאכול בלי לעורר מהומות, אחרת אתה עלול לפגוע בבעל השמחה וזה בודאי איסור חמור ביותר שאין עליו כפרה. (לדעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל עליך להקל בדברים רבים רק כדי שבעל השמחה לא יחשוב שאתה נמנע מסיבות כשרות וכד')

בברכה דוד לוי