גירושין על רקע חשיפת נטיות הפוכות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/10/14 11:31 כה בתשרי התשעה

שאלה

שלום הרב

אני לא כ"כ יודעת מאיפה להתחיל. אני אמא לשלושה ילדים קטנים ואני כרגע בתהליך גירושים . בעלי ספר לי שבמשך כל שנות נישואינו (7 שנים) היו לו סטוצ'ים עם גברים וברגע ששמעתי זאת הלכתי מהבית והחלטתי להתגרש.(אני כבר 3 חודשים אצל הוריי)

יש לי שאלה אמונית קשה- למה??

כשיצאתי עם בעלי הוא סיפר לי שפעם נהיו לו נטיות הפוכות כחלק מתהליך ההתבגרות וזה קשור למוות של אמא שלו ואני כמו בחורה תמימה בת 20 "אכלתי " את זה ולא שתפתי אף אחד והתחתנתי איתו.

במהלך שנות נישואינוהוא היה בטיפול פסיכולוגי כי הוא טען שיש לו מחשבות והרגלי חשיבה על גברים ואני כאילו לא ראיתי כלום .

אני מרגישה שנתתי כל כך הרבה אמון בו ובגבריות שלו ועכשיו הכל מתנפץ.

ןעכשי בעלי מצא שם חדש לבעיה שלו:"אני מכור למין עם גברים" והוא מתעלם מהעניין האמיתי שיש לו משיכה לגברים וזהו.

מה שהכי קשה לי שהוא גם לא לוקח אחריות על מעשיו ואומר שזה לא היה בשליטתו , כלומר הוא אומר שהוא מצטער אבל מוסיף באותה נשימה שזה לא היה בשליטתו והוא אומר שהלקיחת אחריות שלו זה בכך שהוא הולך לקבוצות של מכורים .

אשמח אם לכבוד הרב יש מענה לעניין הנטיות ההפוכות והאם באמת אנשים כאלו צריכם כל חייהם להתמודד ולא להקים משפחה כי ההדרכה שבעלי קבל לפני הנישואים היתה מרבנים???או שאולי לא ספר את כל הסיפור??

והאם הרב מכיר אולי דמות נשית תורנית שיכולה לסייע לי לבנות את קומת הנשיות שבי? מישהי מאיזור הצפון?אני גרה בקריות.

ושאלה שמאוד קשה לי-למה?מה הקב"ה רוצה או מצפה שאני יעשה עכשיו ? איך אגדל לבד 3 ילדים?

תשובה

שלום וברכה

בעולם המיוחד הזה שברא ריבונו של עולם – אנחנו חיים רק אופציה אחת מבין אין ספור האפשרויות הקיימות בעולם. מהלך חייך היה יכול ללכת לאין ספור כיוונים אחרים, ואת חיה את אחת האפשרויות בלבד. לעולם לא נדע מה היה קורה אילו היה אחרת, אילו היינו בוחרים בחירה אחת אחרת (מקום לימודים, עם מי להתחתן, מה ללמוד וכדו'), ואין לנו אלא להבין שבמקום לבחון את כל האפשרויות האחרות שהיו יכולות להיות טובות יותר או רעות יותר – טוב יהיה לנו לחיות את החיים שלנו במקום בו הם נמצאים בדרך הטובה ביותר האפשרית.
אין לי מושג מפני מה התחוללו עלייך ימים קשים אלה. אינני חושב שלאיש יש מושג. מה שאני מבין מתוך הדברים שלך הוא שהתחולל בחיים שלך עוול שנעשה לך, ואת ניצבת מולו במלוא הכאב. אנחנו רק יכול להציע, בעדינות, ברגישות – לא להכאיב לעצמך יותר. ההכאבה העצמית היא חיפוש אשמה, חיפוש סיבה, הטלת אחריות עצמית וכדו'. אלו חיצים נוספים שאת יורה בעצמך, מלבד החץ הנורא שהוא זה שפגע בך באמת.
את תיטיבי עם עצמך. את תחיי את החיים שאת מאמינה בהם. את משתחררת עכשיו ממשהו שכבל אותך לאורך ימיך. את בשלה יותר. עמוקה יותר. מבינה יותר. עם זה תצעדי הלאה. הטוב ביותר שאפשר.

אני שותף שנים רבות רבות בחיי בנים ובנות בעלי נטיות הפוכות. איני בעל מקצוע, ומניסיוני למדתי כי אי אפשר לתת תשובה אחת או דרך אחת שהיא נכונה לכולם. כל אחד תופר את החליפה המיוחדת לו. יש כאלה שיוותרו בודדים כל ימי חייהם; יש כאלה שימצאו שותף/פה שמסוגלים לחיות בדרך זו מסיבות שונות; יש כאלה שיחפשו חיי רעות וקירבה ללא חטא; יש כאלה שישליכו את מצוות התורה; כל אחד הוא סיפור בפני עצמו. אני לא יודע איזה רבנים היו אלה שהדריכו את בעלך. אני מקווה שלא אמרו לו דברים כלשהם, אלא שניסו לחלץ ביחד איתו ומתוך עצמו מהי ה"חליפה" המתאימה לו. אם לא זה מה שנעשה – בסופו של דבר התרחשה טרגדיה עצומה לכל מי שקשור בעניין. מי כמוך יודע.
יש דמויות נשיות מופלאות, גם באזור הצפון. נראה לי כי שוטטות באתר הזה, באחד מהפורומים הרבים, תמצא אוזן קשבת ראשונית, ומשם מפגש, ומשם – השמיים פתוחים בפנייך. מתוך כך תפלסי את הדרך הקשה שאת מתחילה אותה כעת, ובעזרת ד' – היא עוד עשויה להתגלות בפנייך כשחרור וגאולה.

אשמח לעזור עוד ועוד, ככל שאוכל.

כל טוב