קללה של מישהו

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 22/09/14 15:24 כז באלול התשעד

שאלה

שלום...

הכרתי מישהי ובאמת שמההתחלה לא ניסיתי לפגוע בה, ואפילו כשניסיתי להגיד שאנחנו לא מתאימים עשיתי את זה בצורה הכי בסדר שיכולתי. העניין הוא שהיא נפגעה מזה שלא רציתי להיות איתה וקיללה אותי, עכשיו העניין הוא שאם היא היית מקללת אותי לא היה אכפת לי, אבל היא קיללה מישהו חשוב לי, ואני יודע שאומרים אין עוד מלבדו ושההחלטה בידי ה', אבל זה רק אם הייתי צדיק או משהו כזה, וגם מאיפה לי לדעת מה הולך בשמיים מאיפה אני יודע אולי הוא נותן את ההחלטה למלאך או לצדיק ואני לא יודע מה הוא יחליט. השאלה שלי היא האם אני צריך להיות מוטרד ומואג מהקללה שלה? כי שמעתי סיפורים על אנשים שקיללו וזה התגשם, מאיפה לי לדעת שאני חסין איך אני יכול להיות בטוח שהקללה שלה לא שווה כלום. אשמח אם תתן לי ראיה מהיהדות.

אני שואל גם כדי לדעת למקרים אחרים כדי שלא כל בנאדם שיגיד לי משהו זה ילחיץ אותי.

תודה

תשובה

אינך צריך להיות מוטרד