לימודי חול עם הפרדה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/09/14 23:08 כב באלול התשעד

שאלה

שלום רב ,

למדתי כאישה בעבר עם בחורי ישיבות באותה כיתה, במסדרת מוסדית אורתוכסית עם הפרדה כדין בתוך הכיתה (הפרדה הדומה להפרדה בבתי כנסת).

אשמח להבין איזה נימוק קיים שיכול למנוע מאישה ללמוד למודי חול מטעם המדינה , עם גברים , עם הפרדה מסודרת כפי שתארתי. תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

לא אני הכתובת לשאלה זו.
אנסה.
נראה לי כי המתנגדים יטענו שלוש טענות שלא קשורות האחת בשניה.
ראשונה: עצם ההתנגדות ללימודי חול, ובתוך זה התנגדות בכלל שהמדינה תתערב בנושאי לימוד.
שניה: אישה אינה צריכה ללמוד לימודי חול, אלא לענייני פרנסה ממוקדים.
שלוש: זו אינה הפרדה מספקת, ומוסדות החינוך עצמם צריכים להיות נפרדים לחלוטין.

כל טוב