שמירת נגיעה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/09/14 16:33 יט באלול התשעד

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב

לאחרונה אני יוצאת עם בחור הנראה מאוד מתאים , כעת תוך כדי הקשר מתגלה קושי בצניעות ושמירת נגיעה ע"י הבן זוג, קושי שלא יכלתי לצפות בהתחלה היות והבחור מאוד מחובר ואוהב את התורה על כן לא ציפיתי לחוסר הבנה כזו עצומה ופסיחה על הנושא

לכתחילה הבהרתי שאני מעוניינת שנשמור נגיעה ושזה מאוד מאוד חשוב ואהוב לי , והוא הסכים , אך מתברר היום שבמעמקי ליבו חשב שזה עניין שיחלוף עם הזמן כשאני אשתחרר ואבטח בו

היום זה כבר עניין מרכזי שכל היום אנו מתעסקים בו , ושהוא מסרב לקבל ולהבין , ומוסיף המון מתח ועצבים אצלו

אשמח לקבל עזרה בהפניייה למקורות שנוכל ללמוד ביחד על מנת ליצור הבנה בנושא שלא קיימת . מקורות שיראו גם את המקור ההלכתי כי הוא סבור לחלוטין שזו החמרה של נידה וזה לא קשור ללפני החתונה, ועל כן להצליח להראות שזהו בהחלט איסור

וכן מקורות/ ספרים שיסבירו ויבהירו את החשיבות של זה להצלחת חיים משותפים מוצלחים ונכונים

אשמח מאוד מאוד לעזרה, לא הייתי רוצה לוותר לא על הצניעות היהודית היפה ולא על הבחור המתאים

שבוע שמח :)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הבחור לא מתאים לך!!!
הוא לא מחובר ולא אוהב תורה.
אם היה אוהב תורה היה מקבל את התורה כפי שכל לומדיה ומקימיה מקבלים אותה ולא היה מתפלפל ומיקל לעצמו.
הוא מחובר ליצרו ואוהב את עצמו.
אני בטוח שאם תלכי אחריו יתברר לך שגם את איסור נידה הוא לא מוכן לשמור - הוא משועבד ליצרו ואין לכך תקנה אלא שיעשה תשובה גדולה ומלאה.

גם אותך הוא לא ממש אוהב ולא מכבד אותך.
את מתארת שהוא לא באמת הסכים לתנאי שלך בענין שמירת נגיעה.

אין כאן מקום לפשרות ולויכוחים גם לא 'ללמוד'.
ההלכות כתובות בשולחן ערוך וכל ספרי ההלכה. זה מחייב אותך, אם הוא רוצה בך - זה מחייב גם אותו.
אם איננו מוכן לכך - ואת הולכת אתו - שום דבר לא יעצור אותו מלמלא את כל תאוותיו - בכלל לא בטוח שהוא ירצה לאחר מכן להתחתן אתך.