ילד קטן שנודר בחלום

חדשות כיפה חברים מקשיבים 22/08/14 01:08 כו באב התשעד

שאלה

בס״ד

כבר שאלתי הרבה שאלות פה על נדרים וכל זה אבל הפעם זה משהו אחר...

אם ילד קטן נודר בחלום הנדר תקף? זה קרה לי פעם ורק לאחרונה נזכרתי בזה ואני מפחדת מזה..

כשהייתי קטנה אהבתי לשקר ולהמציא כל מיני סיפורים עליי ועל אחרים או שסתם התחמקתי ממצבים לא נעימים, ולילה אחד כשהייתי בת 5 בערך (אני בת 15 היום) חלמתי שתופס אותי אריה ואומר לי ״תפסיקי לשקר״ ואז אני צורחת ובסוף אומרת לו משהו כמו ״בסדר אני אפסיק״

בהתחלה נבהלתי מהחלום אבל אחרי כמה זמן שכחתי ממנו והמשכתי לשקר...

אז השאלה שלי היא האם מה שחלמתי היה נדר? באותה תקופה לא ידעתי מה החומרה של הנדרים או שיכול להיות נדר בחלום, את האמת אני לא חושבת שידעתי מה זה נדר בכלל....

תשובה

שלום רב

אין להתיחס לכל הנדרים בחלום שהזכרת בשאלה כלל וכלל

טוביה